Miért engedelyeztessem elektronikusan az export feladásaimat?

Nem kell bemenni a Vámhivatalba záradékoltatni (vámpecsételtetni) az export Főfuvarlevelet. Mindent az irodából el lehet végezni a CCS Hungary AWB szoftver segítségével.
Nincs szükség így a záradékolt (vámpecsételt) Főfuvarlevél megőrzésére sem.

Nincs szükség a Kiviteli Kísérő Okmány (KKO) kinyomtatására és leadására az Igazgatóság és a Kiszolgáló ügynök felé.
A CCS Hungary AWB rendszerben rögzített MRN számokat minden szereplő megkapja és ez alapján történik az export feladás engedélyeztetése.

Nincs szükség a KKO okmány záradékolására (vámpecsételésére) és elpostázására a Feladó számára!
A kiléptetés igazolása is elektronikusan történik a Közösségi jogszabály, Vámkódex végrehajtási rendelet 796E cikke alapján, így nincs szükség a záradékolt (vámpecsételt) KKO irattározására sem.
 

Nem kell Súlyeltérési nyilatkozatot kiállítani az Igazgatóság számára.
Elektronikusan kerül beküldésre a Súlyeltérési nyilatkozat az Igazgatóság felé. Ennek köszönhetően a Súlyeltérési nyilatkozatot sem kell irattározni!

 

Mivel elektronikusan megkapják a Fő- és Házifuvarlevél adatokat a Kiszolgáló ügynökök és az Igazgatóság, így a manuális rögzítésből származó elírások/hibák elkerülhetőek és a küldemény megfelelően lesz kezelve/fuvarozva/kiadva a teljes útvonalon.
Természetesen nagyon fontos, hogy ehhez megfelelő körültekintéssel kerüljenek rögzítésre a fuvarlevél adatai.

A Budapesti Kiszolgáló ügynökök is sokkal gyorsabban tudják kezelni ezen küldeményeket, így biztosan nem késik le a járatot adminisztrációs hibából.

 

Alacsonyabb FHL adat ellenőrzési díj kerül kiterhelésre a Kiszolgáló ügynökök által!
A Házifuvarlevél adatok (FHL) elektronikusan kerülnek továbbításra a Kiszolgáló ügynök felé, így az alacsonyabb "FHL ellenőrzési díj" kerül felszámításra a Kiszolgáló ügynök által.

 

Későbbi reklamációk esetén könnyen és gyorsan visszakereshető, hogy ki mikor és milyen adatot továbbított és egyértelműen rendezhetőek a vitás kérdések akár hónapokkal a küldemény feladását követően is.


Mivel áruleadásnál a Kiszolgáló ügynök már rendelkezik a főfuvarlevél adataival így gyorsabb az áru leadás is, rövidebb a fuvaros kiállási ideje! A reptéri Igazgatóság partneri lépésnek tekinti az eFreight tagságot, az elektronikus adatcserének köszönhetően hiba, tévedés esetén könnyebb bizonyítani, hogy nem szándékos jogsértésről volt szó, így elkerülhetőek a büntetések.
Emellett az elektronikusan kezelt export és import küldemények, könnyebben és gyorsabban átmennek az ellenőrzéseken, mert bármikor egyszerűen visszaellenőrizhetőek, és utólagos probléma esetén az Igazgatóság elfogadja az üzenetek alapján kinyomtatott másolatokat.

 

Ha szeretne Ön is csatlakozni az eVÁM rendszerhez, kérjük olvassa el a csatlakozás feltételeit!

 

 
Copyright 2009 (c) CCS Hungary Aircargo Ltd.
H-2724 Újlengyel, József Attila utca 12.
E-mail: sales()ccs.hu